2011. augusztus 8., hétfő

"Your visa has been approved" HELL YEAH

Igen igen igen, megkaptam a vízumot, ami azt jelenti, hogy hivatalosan is 100000%, hogy augusztus 29-én indulhatok az USA-ba!!!

Kicsit részletesebben persze nem iylen egyszerű a dolog. Mára (hétfő) 9:30ra volt időpontom a nagykövetségre, de az interneten negyed órával előbbi időpontot írtak, hogy érjek oda. Hát ezzel semmi probléma nem is volt, hiszen 8:40kor már a Szabadság téren voltam, de semmi gond, legalább felkészültem lelkiekben a dolgokra...a legrosszabbtól a legjobbig mindenre egyaránt. Hát a környékről inkább nem is mondanék semmit, vicces, midnenhol dolgoznak valamin, a sok ezer kordon meg hát ijesztő.... Kilenckor odamentem a kapuhoz, ahol legalább 5, ha nem több biztonsági ember állt, akik az időpont előtt negyed órával szólítanak is. Leellenőrizték, hogy valóban van e időpontom mára, átnézték a táskámat szúró ill vágó eszközöket és gázsprayt kerestek, mondom vicces, aztán tovább engedtek a második kapuhoz.
Itt szólítanak, a táskát újból átvilágítják, aztán a fémdetektor következett...semmi sípolás, irány be. Az ajtót akkor nyithatod ki, ha kattan, hát kattant, de az is tuti, hogy ezek az ajtó golyóállóak és/vagy 500kg osak is, mert alig bírtam kinyitni.... Miután sikeresen behatoltam sorszámot húztam 2dbot ad, ez nem baj ennyi kell (122 állat) és vártam, hogy szólítsanak.... negyed óra múlva hívtak is a kis üvegablakhoz. Az első beszélgetésen csak adatellenőrzés céljából, ez még kedves anyanyelemen zajlott, aztán újabb várakozás az igazi interjúig, ami persze angolul történik már.
Egy kedves nőhöz kerültem, mosolygott, ezzel kicsit enyhítve izgalmaimat, mert mellesleg annyira izgultam, hogy attól féltem, hogy elájulok odabennt....
Szóval az interjú nem volt durva, megkért, hogy mondjam el saját szavaimal, hogy mit fogok csinálni kint, hova is megyek, mit tudok a családról, és mit tervezek utána, ha hazajövök.... Amennyire tartottam tőle annyira nem volt vészes. Mondta hogy EVERYTHING IS IN ORDER, és hogy 2-3 napon belül ki is szállítják!!! Sok sikert kívánt, és hogy érezzem jol magam...meglesz, hope so!!! Ugyhogy mostmár csak arra vagyok nagyon kiváncsi, hogy hogy is néz ki ez a kis valami, ami miatt halálra izgultam magam napokon keresztül... :D

Ennyi lenne a vízuminterjús sztorim, de ez még semmi, hiszen ez azt is jelenti, hogy a repülőjegyet is megkapom most már valamikor :) Mondjuk a részleteket tudom, hogy mikor honnan meddig hová, de ezt majd egy következő bejegyzésemben fogom megosztani Veletek haha :))
Legyetek jók :P

8 megjegyzés:

  1. Szuper nagyszerű! Valamiért nem enged kommentet írni sz.. bejelentkezve. Ildi

    VálaszTörlés
  2. Szuper :-) Üdv a klubban :-) de a repülőjegyre, csak 18-19-e körül számítsál, mert addigra fog megjönni :-)
    Jó készülődést addig is, pusz Erika

    VálaszTörlés
  3. jajj de jó neked!! gratula!!! és már izgzulsz? mégis csak 1évre méssz:))

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm :)
    Erika a repülőjegyem megvan már, csak az ügynökség addig nem küldte el, amíg nem volt biztos a vízum, de most már tuti!!

    Ewe köszönöm, nagyon izgulok, kicsit félek is, de biztos, hogy jó lesz ez az 1 év!!

    puszi

    VálaszTörlés
  5. Sok sikert...viszonylag nagyon hamar sikerult ratalalnod a tokeletes csaladra...jo utat...es majd varom az uj fejlemenyeket...:)

    VálaszTörlés
  6. Hát ez szuper. Bővíted a lelkes világjárók táborát :). Nagyobb kalandok várnak rád mint hiszed :). Jó buli lesz!!!

    VálaszTörlés
  7. Gratulálok Zsuzsi! Kis időn belül életed legnagyobb kalandja vár rád :) Szép nyarat, kellemes időtöltést még itthon!

    Puszi,
    Vivi

    VálaszTörlés
  8. Izgulsz már kicsi lány? Végre megszereltem a google fiókomat..tudok kommentelni !Puszi

    VálaszTörlés