2012. február 6., hétfő

Monterey Bay Seaside, első februári vakáció


Szóval a múlt hét eltelt, az egész hétvégés munka után eléggé fáradtan kezdtem meg az új hetet, de szerencsémre valahogy kevesebbnek tűnt a munka, tudtam pihenni és az esti sulikat is kihagytam, így legalább aludni is volt időm. Aztán a kisfiúnak is kiszedték a varratokat, a heg elég szép, de még 6 hónapig nem érheti nap, és akkor talán nem marad egyáltalán nyoma. 
Elkészültem a kislány vízi világával is, és sokat játszottunk :)







Aztán a hét közepe táján kiderült, hogy apukának golf tornája lesz Monterey-be vasárnap, és úgy döntöttek, hogy ott töltik az egész hétvégét. Anyuka felajánlotta, hogy lehetek szabad az egész hétvégén és maradhatok itthon, vagy menjek velük, és akkor is végülis szabad leszek, csak szombat este kell majd figyelnem a gyerekekre. Egy kis gondolkodási időt kértem, mérlegelnem kellett a dolgokat. De végül anyuka érvei meggyőztek. Óceán part, a hotel konkrétan az óceánon van, a világ egyik legszebb vizi világ aquarium van ott, és a sok egyéb program.
Szombat reggel indultunk, a korai indulás helyett csak 10 óra fele, és 2-3 órás út után meg is érkeztünk. Egy legalább 4, ha nem 5 csillagos hotelbe szálltunk meg, az Intercontinental-ba, ami igenis az óceánon volt, és a kilátás is az óceánra nyílt. Lenyűgöző látvány volt. Az ágyból láttuk az óceánt, és hallottuk a hullámokat. És igazi óceán illat volt..Leírhatatlan élmény volt!!



Lepakoltunk a szobánkba, és el is indultunk várost nézni. Első állomás a hotel saját kikötője volt, ahol fantasztikus kilátás volt az öbölre és az óceánra.






 Szerencsénkre nagyon kellemes időnk volt, volt vagy 20-25 fok, ami itt igazán ritka az óceán miatt. Úgyhogy minden tökéletesen indult...
Mivel már ebéd idő volt, elindultunk ebédelni, az étterem is az óceánon volt, már meg sem lepődtem, a kilátáson mondjuk kicsit csodálkoztam. Leültünk és konkrétan beláttuk az egész öbölt, fantasztikus volt, tényleg.




Miután eleget csodáltuk a kilátást, elindultunk le a partra, igazi homokos part, sziklákkal..mesés. Igen igen túl sok a mesés fantasztikus hihetetlen kifejezés ebben a bejegyzésben, de nem is találok szavakat, ezért mutatok meg mindent inkább képekben. :) A gyerekek nagyon élvezték, rohangáltak a hullámok elől, homokvárat építettek, élvezték nagyon.












Ezzel el is telt a napunk, este kicsit pihentünk a hotelba, a gyerekek tv-t néztek, anyuka meg apuka pedig készülődött el, úgyhogy aznap este végülis dolgoztam. 8 fele már mindketten aludtak, szóval tudtam élvezni a kilátást és mindent. Majd a kislány váratlanul rosszul lett, belázasodott hányt, minden baja volt... Így az éjszakánk nem telt valami jól...reggel 7kor már mindkét gyerek fent volt, és elkezdtünk valami mesét nézni a tv-ba, a Happy feet 2-t, majd apuka elindult golfozni. Mi elkészültünk, aztán elindultunk reggelizni, majd bementünk abba a híres nevezetes Monterey Bay Aquarium-ba. Igen ez is hihetetlenül csodás mesés élmény volt, kivéve szegény lánynak, aki épp a halálán volt...














 Azt hozzá kell tennem, hogy vagy 3 szintes, az alsó az óceánra néz, és van olyan üveg rész, ami az öbölt mutatja, rengetek cápa, fóka, hal rák mindent bemutat, és részt lehet venni különböző előadásokon, nagyon izgalmas.

Mire végeztünk apuka is végzett a golffal, így átkocsikáztunk Carmel-be, az a következő város, és ott töltöttük a délutánt. De mivel Super Bowl hétvége volt, addigra visszaértünk a hotelbe, és elkezdtük nézni.


A Giants nyert, nem örült neki senki,már csak azért sem, mert kiejtették SF 49erst, és az utolsó pillanatban egy mondhatni vicces touchdown jóvoltából nyertek...így tehát négyszeres Super Bowl bajnokok.

A half time show-ban Madonna lépett fel, igazából ez volt a legjobb része az egésznek. Igaz, hogy szegény abban a magassarkúban alig élt, majdnem lezuhant a színpadról, de hatalmas show-t csinált.



További képek mindenféléről









A haza út hosszúra sikeredett, de végül megérkeztünk, mindenki zuhant be az ágyba, már csak azért is, mivel mindkét gyerek beteg, lázasak, minden bajuk van... élmény lesz ez a hetem, de tudjátok mit??
Nem egészen 2 hét és Floridában fogok pihenni a családommal. Kell ennél több?? Ezt a pár napot már fél lábon is kibírom. Hát nem? Hát de!!!

Valamit tudom, hogy meg akartam még osztani veletek, de nagyon nem akar eszembe jutni, legközelebb!!
Élvezzétek a képeket, remélem tetszenek :)

Legyetek jók, Zsu

1 megjegyzés:

  1. szuper helyen voltatok! főleg az első kép tetszik. remélem azóta a gyerekek is meggyógyultak és nem kaptad el tőlük.

    VálaszTörlés