2012. március 16., péntek

Florida, Felevfordulo, Foldrenges, Daylight saving...

Valamit otthagyunk magunkból, ha elhagyunk egy helyet, ott maradunk, noha elutazunk. És vannak olyan dolgok is bennünk, amelyeket csak azáltal lelhetünk meg újra, ha visszatérünk ezekre a helyekre... 


Azt sem tudom hol kezdjem, annyira le vagyok maradva mindennel...De elek, nem tuntem el teljesen, es a blogirasrol sem feledkeztem meg am, csak valahogy sosem volt idom, leulni es elkezdeni. Es bevallom oszinten megfordult a fejembe, hogy abbahagyom, es letorlom a blogot. (Egyik blogba olvastam, hogy egy lanyt a blog miatt kuldtek haza, mert leforditottak es hat nem szep jelzokkel illette a csaladot a lany, ekkor kicist bepanikoltam, mondjuk ez szerintem maganugy...bar mindenki olvassa szoval megse?!) Sokszor kenyszernek erzem, hogy irjak, de ilyenkor eszembe jut, hogy nem masnak irom, hanem magamnak, es mennyire jo lesz majd evek mulva visszaolvasni. Tehat folytatom. 


Kezdjuk az elejerol. Florida huhhhh alomszep. California/ San Francisco hozza kepest egy nagy semmi. New York hozza kepest egy nagy semmi. New Jersey egy nagy nagy semmi... Ha valaszthatnek Floridaba szeretnem leelni az eletemet :) Az ido februarba is hihetetlenul meleg, 20-25 fok, a homokos tengerparton rengetek ember, a tengerbe furdenek februarba is...egyszeruen csak hihetetlen. Rengetek palmafa, minden zold, es tiszta, szavakkal nem is lehet leirni mennyire mas, mint amit itt Ca-ba megszoktam.
Penteken indultam vissza, es Atlantaba szalltam at (lassan Amerika osszes repuloteren megfordulok, ebben mar nagyon profi leszek haha), es mint kiderult a gep Chicagobol jon, de ott havazik(?????) szoval kesett egy orat...igy 11kor ertem kb haza, nagyon faradt voltam mar, ez a 3 oras eltolodas is borzaszto volt, foleg a fantasztikus repulouttal..ami jah igen, mellesleg eletem legrosszabb 8 oraja volt, a gep a hovihar es a szelvihar miatt ugy mozgott, hogy azt hittem mind meghalunk.
De haza ertem, es a hetvegemet pihenessel toltottem, majd vasarnap este felvettem a csaladot is.
Nem mondom, hogy hianyoztak, de valahogy megis... a gyerekek ilyen szuper kedvesek meg sosem voltak, elmondtak, mennyire hianyoztam nekik es mennyire szeretnek, de jovore csatlakozzam hozzajuk... Szoval jovore ujra visszaterek Floridaba, Key West szigetere :P Hat nem csodalatos????


A munka a szokasos, a gyerekek gyerekek, de szeretnek es en is szeretem oket, igy az ido is gyorsabban telik...
Februar 29-en unnepeltuk USA-val a fel eves evfordulonkat, aztan 11-en Californiaval is :) Milyen gyorsan repul az ido...


Aztan volt am foldrengesunk is...hajnali 5:33 perckor arra ebredtem, hogy mozog az agyam (ami nem kis meretu mellesleg) es vele egyutt en is. Eloszor fel sem fogtam mi tortenik, majd rajottem, hogy huhh foldrneges van. Nem tartott fel percnek tovabb, de eskuszom lepergett elottem az eletem... Igen tudom, CA es azon belul a Bay area foldrengeses terulet, na de hat erre nem lehet felkeszulni... Anyuka es apuka mondjuk megprobalta, valami eletmento tanfolyamra jarnak, ha barmi tortenik akkor tudjak mit kell csinalni. A garazsba van vagy 3 hatizsak es par ruha mindnekinek, ha menni kell akkor menni kell. Koszi, biztato a dolog.


A masik, ugye tapasztalhato, hogy Amerika szeret elterni mindenkitol...nem hasznaljak a cm-t, m-t, hanem feet van helyette, nem kg hanem lb, szoval minden mas. Na akkor miert akkor allitsak at az orat, mint mindenki mas??? Mult hetvegen atalitottuk az orat, es elkezdodott a daylight saving idoszaka egeszen novemberig...most reggel meg sotet van fel 8-ig, de este meg 8-ig elvezzuk a vilagost.


Faradt korszakom megint csak bekoszontott, ezt annak koszonhetem, hogy ez a masodik hetem es hetvegem szabadnap nelkul...vagyis aludni nem tudok 2 hete 7nel tovabb, es elegge kikeszitett ez most testileg. Ha van egy kis idom akkor a kocsiban alszom fel orakat, ami persze nem segit...de most ennyivel megelegszem...


Az ido borzaszto, 1 hete megallas nelkul zuhog az eso...nyomaszto. Mi tortenik itt?? Ez itt California, melegnek kene lennie, ahogy mult heten is...egy szal poloba es sortba voltunk a jatszon, a kertbe most meg ez a franya eso...hihetetlen.


Es ami most nagyon foglalkoztat, a haza utam. :) A repulojegy arak csokkeno tendenciat mutatnak, szoval valoszinu a honap vegere konkret idopontokkal is tudok majd szolgalni :) 3 honap es ujra otthon lehetek, nagyon jo lesz, alig varom mar :))


Jok legyetek, puszi Zsu

2 megjegyzés:

  1. Szia Zsuzsi!

    Húha ez a földrengés dolog az nem lehetett kellemes érzés... :/ De hát Californiában ezzel sajnos számolni kell, még szerencse, hogy ennyivel megúsztátok...

    VálaszTörlés
  2. Florida az Florida! Még mindig nem találom a megfelelő szavakat rá, holott majdnem egy hónapja itthon vagyok már - a legeslegjobb hely ahol eddig itt az USA-ban jártam - megértelek Zsuzsi!! :)
    Örülök hogy átvészeltétek a földrengést is, nem lehetett kellemes. Most már lassan számolhatod vissza a napokat a hazamenetelig, a tavasz pedig ezerrel pörög, szóval szuper minden. Nem mellesleg örülök hogy úgy döntöttél, folytatod a blogírást. Minden jót továbbra is, puszi :-*

    VálaszTörlés